В град Сопот - приключи последното мотивационно обучение

 

 

 

 

Колегите-обучители от екипа на проект "Компас" успешно завършиха своето шесто мотивационно обучение, което се проведе в град Сопот. С това дейността по "Предоставяне на мотивационни обучения за активно търсене на работа" е на финалната си права.

Както и в другите градове и села, които посетихме по време на тази дейност, младежите от град Сопот бяха усмихнати и готови да научат повече за процеса на търсене и намиране на работа, за представянето пред работодатели при контакт лице в лице, за това, колко е важно те сами да поемат инициатива и да се реализират на пазара на труда. Групата в град Сопот бе специална и поради факта, че в нея се включиха младежи от областите Плевен и Смолян, с които екипът на проекта бе работил по време на етапа на идентифициране (Дейност 1) и които не бяха успели да се включат в предните мотивационни обучения.

Младежите с интерес участваха в ролеви игри, решава казуси, гледаха и обсъждаха целевия обучителен филм, създаден в рамките на проекта и научиха подробности за историята на своята област, посещавайки Тракийския културен център в Старосел и град Хисаря по време на еднодневния мотивационен тренинг - част от обучението. Каним Ви да разгледате как премина обучението в град Сопот тук.

През настоящата седмица се провежда и последното компютърно обучение в град Сопот, като с неговия край ще отбележим и завършека на Дейност 3 от проекта, а именно "Предоставяне на обучения за ключови компетентности в областта на дигитална компетентност".

 

« Назад

Copyright © 2010, Balkan Institute for Labour and Social Policy.