Започна Дейност 2 - мотивационни обучения за активно търсене на работа по проект "Компас" с обучения в град Криводол, област Враца

 

 
 
 
 
 
 
Успешно премина първото десетдневно мотивационно обучение. Както и по време на идентифицирането на неактивните младежи, така и сега започнахме обиколката си от област Враца, и по-специално, от град Криводол.
 
Зарадвахме се, че мнозинството от младежите, възползвали се от индивидуалните консултации в началото на месец юли, отново бяха с нас. Приятна изненада бе, че се срещнахме и с нови лица, които на свой ред първо консултирахме, а след това включихме в обученията.
 
По време на двете седмици, в които бяхме в Криводол, успяхме да изпълним амбициозната си програма.
 
Младежите останаха доволни от ежедневните занимания, индивидуални и групови задачи, които им поставяхме. Всички занятия бяха съобразени със средното образователно ниво на групите.
 
Всеки участник завърши участието си, като предаде на екипа ни есе на тема "Как се виждам след 10 години?" - тема подходяща за дългосрочните възгледи за професионално развитие, които младежите споделиха. Обучението приключи с поставени ясни цели за реализиране на тези възгледи и с конкретни стъпки за постигането им. Снимки от обученията можете да намерите по-долу.
 
Сега наход е град Левски. Там сме от 14 до 25 ноември.
 

« Назад

Copyright © 2010, Balkan Institute for Labour and Social Policy.