Шеста конференция 2011

 

            Националната кръгла маса за въвеждане на социални стандарти, съвместно с фондация „Фридрих Еберт”, бюро България и под патронажа на българското Министерство на труда и социалната политика, проведоха Шестата национална конференция по КСО „Корпоративна социална отговорност и професионалното ориентиране на възрастни” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Ректорската зала,  на 29 ноември 2011 г.
 
            Главната цел на Конференцията е да се повиши общественият интерес по темата за корпоративна социална отговорност (КСО) в България и да се популяризират ползите от прилагане на тази концепция в сферата на професионалното ориентиране на възрастни. Конференцията е най-дългогодишния национален и регионален форум, на който страните от Югоизточна Европа споделят своя опит в развитието на корпоративната социална отговорност.
 
            По време на Конференцията се споделиха успешни практики по КСО и се създаде платформа за обмен на опит между представителите на бизнеса, държавните власти, неправителствените организации и синдикатите.
 
            Дискусиите бяха насочани към търсене на отговори по въпроса дали и доколко успешните политики по КСО в сферата на професионалното ориентиране на работещите и безработните допринасят за устойчивостта на бизнеса в условията на световната икономическа криза, като в резултат на това се очаква да се подобри разбирането на аудиторията за ползите от КСО и начините за прилагане на свързаните с нея концепции.
 
            По време на конференцията бяха връчени за шести път годишните награди „Социално-отговорно предприятие на годината” на Националната кръгла маса за въвеждане на социалните стандарти в България.
 
Наградите бяха връчени на следните предприятия:
 
  • Ваканционно селище "Дюни" - категория туризъм
  • хотел "Самоков" - Боровец - категория туризъм
  • "Пирин-Текс продакшън" ЕООД - категория шивашка индустрия
  • "Никром Вениър" ЕООД - категория мебелна индустрия и дървообработване.

Наградите бяха връчени от г-н Иван Нейков, председател на УС на БИТСП, г-н Хасан Адемов, зам. председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика, г-н Деян Пушкаров, председател на НАПОО и  г-жа Петя Милушева

« Назад

Copyright © 2010, Balkan Institute for Labour and Social Policy.