Заключителен семинар по проект "Алтернативно решаване на трудови спорове"

На 1-3 ноември 2011 г. в зала „Триадица”  на Гранд хотел София се проведе международен симпозиум за обсъждане на проблемите, свързани с алтернативното решаване на трудовите спорове.

Международният симпозиум е продължение на дискусиите, които се проведоха на националните кръгли маси в България, Великобритания и Полша. На тези срещи се обсъди какво могат да направят синдикатите и работодателите поотделно и заедно, за да улеснят и насърчат алтернативното решаване на трудови спорове на ниво предприятие и бранш, както и да предложи добри практики за устойчивост в дългосрочен план на този вид решаване на споровете.

Използването на трети страни за помирение, посредничество и арбитраж за извънсъдебни уреждания на споровете се прилага недостатъчно в България и затова Балканският институт по труда и социалната политика се включи в международния проект „Методи за алтернативно решаване на спорове”, воден от General Federation of Trade Unions (Великобритания) и с партньори Toulouse Business School (Франция), Biuro Komisji Krajovej NSZZ “Solidarnosc” (Полша) и БИТСП (България).

 

Документи:

Програма
Обучение по алтернативно решаване на спорове
Обучителни материали по АРТС
Бележки за преподавателя
Презентация за АРТС, Шейк Хан
Аспекти на медиацията, Иван Нейков
Роля на НИПА в социалния диалог, Никола Кондев

 

« Назад

Copyright © 2010, Balkan Institute for Labour and Social Policy.